Vizsgálat leírás

Autoimmun vizsgálatok

Speciális molekuláris genetikai vizsgálatok – autoimmun betegségekre való hajlam megállapítására

Vérvétel várakozás és beutaló nélkül

Az előzetes online időpontfoglalásnak köszönhetően akár már másnap megtörténhet a mintavétel, sorban állás nélkül.

Eredmény akár néhány napon belül

A mintákat a legkorszerűbb diagnosztikai módszerekkel analizáljuk, az eredményeket pedig akár 5 munkanapon belül továbbítjuk az Ön által megadott e-mail címre.

Élen járunk a megelőző diagnosztikában

Molekuláris genetikai vizsgálataink széles palettája: rengeteg betegséghajlamról, betegségmegelőző állapotról és érzékenységről nyújtunk megbízható információt.

Autoimmun betegségek leírása

Autoimmun betegség esetén az immunrendszer nem tudja megkülönböztetni szervezetünk saját és nem saját anyagait (pl. kórokozók fehérjéi) és megtámadja önmagát. Az autoimmun kórképek a teljes lakosság kb. 7-8%-át érintik, nőknél gyakrabban fordulnak elő és sokszor már fiatal korban megjelennek. Kialakulásukban veleszületett genetikai hajlam és a környezeti tényezők együttes hatásának van szerepe. Gyakran halmozottan fordulnak elő, vagyis egy autoimmun betegségben szenvedő betegben később újabb kórkép ütheti fel a fejét. Kevés kivételtől eltekintve minden autoimmun betegség egy bizonyos humán leukocita antigén (HLA)-specificitáshoz kötött.

Kiknek és mikor

ajánlott az egyes

vizsgálatok elvégzése?

A HLA-B27 genetikai meghatározását jellemzően reumás betegségek, krónikus ízületi gyulladás, ízületi fájdalom vagy merevség jelenléte, illetve különféle autoimmun betegség gyanúja esetén javasolt elvégezni. Gluténérzékenység (cöliákia) vizsgálatunkat érzékenység gyanúja esetén, mint pl. gasztrointesztinális tünetek fennállása, illetve családi halmozódás esetén vagy családalapítás előtt ajánlott elvégezni.

A vizsgálatokról részletesen

Ezeket írták rólunk

Olvassa el, hogy miket mondtak rólunk és szolgáltatásainkról pácienseink a Google-n és a Facebookon!

Foglaljon időpontot egyszerűen és gyorsan!

14 év alatti páciensek vizsgálatának feltétele a vizsgálatot megelőzően szülővel/gondviselővel történő konzultáció. 14 év alatti kiskorúak genetikai vizsgálatai csak indokolt esetben, a kórelőzmény és a vizsgálatkérés okának ismeretében végezhetőek el. Ebből kifolyólag, kérjük a tisztelt szülőket/gondviselőket, hogy az időpontfoglalást megelőzően vegyék fel a kapcsolatot munkatársainkkal telefonon vagy emailben.

Gyakran ismételt kérdések