A vastag- és végbélrák megelőzésének kulcsa: az innovatív, vérminta alapú ColonAiQ szűrőteszt

Jelentkezzen be bevezető áron ultraszenzitív genetikai vizsgálatunkra még ma!

A kolorektális rák, tehát a vastag- és végbél daganatos megbetegedése a leggyakoribb daganattípusok közé tartozik, itthon évente megközelítőleg 9000 beteget diagnosztizálnak, halálozási rátája pedig kiemelkedően magas. A korai stádiumban felismert betegség viszont nagy arányban gyógyítható!

A kolorektális rák a legtöbb esetben jóindulatú polipokból (úgynevezett adenómákból) alakul ki körülbelül 5-10 év alatt. Ezek az elváltozások még nem okoznak tüneteket, ám érzékeny szűrővizsgálattal már ezek is kimutathatóak. Ultraszenzitív szűrőtesztünk, a ColonAiQ egyszerű vérmintából jelzi a betegséget, illetve az azt megelőző, kóros állapotot.

Ne várja meg a tünetek megjelenését! Görgessen oldalunk aljára, és foglaljon időpontot partnereinknél még ma!

Ne várja meg a tünetek megjelenését, kérjen időpontot még ma!

Clinomics Diagnostic biológusa pipettázás közben.
Clinomics Diagnostic biológusa pipettázás közben.

Ultraszenzitív, vérminta alapú szűrőteszt – a ColonAiQ

A ColonAiQ egy vérminta alapú genetikai szűrőteszt kolorektális rák vizsgálatára. Segítségével rendkívül nagy pontossággal és érzékenységgel következtethetünk a betegség jelenlétére, de akár már a polipokat is jelzi, melyek az évek során rosszindulatú daganattá alakulhatnak, messze túlszárnyalva a hasonló vizsgálatokat. A ColonAiQ teszt alkalmazható a kolorektális rák eltávolítása utáni kiújulás és áttét kockázatának felmérésére is.

Mikor és miért teszteltessem magam?

A kolorektális rákszűrés rendszeres elvégzése ötven (de akár negyven) éves kor felett mindenkinek ajánlott. Különösen igaz ez krónikus betegségek és hajlamosító életmód mellett, illetve akkor, ha a családban már előfordult ez a betegség!

A betegség korai stádiuma, illetve az előrehaladott adenóma tünetet ritkán okoz, az egyetlen mód a megelőzésre a rendszeres szűrővizsgálat. A betegség gyógyíthatóságát a daganat kiterjedtsége határozza meg: kezdeti stádiumban ez akár 90%, távoli áttét esetében viszont csupán 10-20%.

Clinomics Diagnostic biológusa Laboratóriumi centrifuga előtt.
Clinomics Diagnostic biológusai és kutatói egyeztetnek laborban.

A ColonAiQ genetikai teszt alapjai

A ColonAiQ egy véralapú multigén-metilációs teszt. A kolorektális rákkal kapcsolatba hozható négy gén öt régiójának biokémiai módosulását, úgynevezett metilációját vizsgálja vérmintából kivont, keringő DNS-en.

Szervezetünk metiláció segítségével képes ki- és bekapcsolni bizonyos géneket. Daganatos megbetegedés esetén ezek a folyamatok kóros jelleget öltenek. Mivel a kóros metilációs mintázatok megjelenése megelőzi a sejtek rosszindulatú elváltozásait, illetve a tünetekkel járó, előrehaladott állapotot, vizsgálatuk rendkívül hatékony módszer a megelőző rákszűrésre, vagy a betegség kiújulásának vizsgálatára.

Bővebb információ a tesztről

Kérjen időpontot most!

Látogasson el ColonAiQ kampányban résztvevő partnereink oldalára és kérjen időpontot kedvezményes vizsgálatunkra! Előzzük meg együtt a kolorektális rákot!