Vizsgálat leírás

ColonAiQ – Vastag- és végbélrák szűrés

Innovatív, vérminta alapú szűrőteszt – a vastag- és végbélrák megelőzésének kulcsa. Jelentkezzen érzékeny vizsgálatunkra még ma!

Vérvétel várakozás és beutaló nélkül

Az előzetes online időpontfoglalásnak köszönhetően akár már másnap megtörténhet a mintavétel, sorban állás nélkül.

Eredmény akár néhány napon belül

A mintákat a legkorszerűbb diagnosztikai módszerekkel analizáljuk, az eredményeket pedig akár 5 munkanapon belül továbbítjuk az Ön által megadott e-mail címre.

Élen járunk a megelőző diagnosztikában

Molekuláris genetikai vizsgálataink széles palettája rengeteg betegséghajlamról, betegségmegelőző állapotról és érzékenységről nyújt megbízható információt.

A kolorektális rák, tehát a vastag- és végbél daganatos megbetegedése a leggyakoribb daganattípusok közé tartozik, itthon évente megközelítőleg 9000 beteget diagnosztizálnak, halálozási rátája pedig kiemelkedően magas. A korai stádiumban felismert betegség viszont nagy arányban gyógyítható! A kolorektális rák a legtöbb esetben jóindulatú polipokból alakul ki körülbelül 5-10 év alatt. Ezek az elváltozások még nem okoznak tüneteket, ám érzékeny szűrővizsgálattal már ezek is kimutathatóak. Ultraszenzitív szűrőtesztünk, a ColonAiQ egyszerű vérmintából jelzi a betegséget, illetve az azt megelőző, kóros állapotot.

Ne várja meg a tünetek megjelenését, kérjen időpontot még ma!

Kiknek és mikor ajánlott a ColonAiQ laborvizsgálat elvégzése?

A kolorektális rákszűrés rendszeres elvégzése 50 (bizonyos esetekben 40) éves kor felett mindenkinek ajánlott. Különösen igaz ez krónikus betegségek és hajlamosító életmód mellett, illetve akkor, ha a családban már előfordult ez a betegség. Kialakulásának esélyét növeli többek közt a mozgásszegény életmód, tartósítószerekben és vörös húsokban gazdag táplálkozás, dohányzás, alkoholfogyasztás, illetve a genetikai hajlam, melyre családon belüli halmozódás utalhat. Az egyetlen hatékonymód a megelőzésre a rendszeres szűrővizsgálat. A betegség gyógyíthatóságát a daganat kiterjedtsége határozza meg: kezdeti stádiumban ez akár 90%, távoli áttét esetében viszont csupán 10-20%.

A ColonAiQ genetikai teszt alapjai

A ColonAiQ egy véralapú multigén-metilációs teszt. A vastag- és végbélrákkal kapcsolatba hozható négy gén öt régiójának biokémiai módosulását, úgynevezett metilációját vizsgálja vérmintából kivont, keringő DNS-en.

Szervezetünk metiláció segítségével képes ki- és bekapcsolni bizonyos géneket. Daganatos megbetegedés esetén ezek a folyamatok kóros jelleget öltenek. Mivel a kóros metilációs mintázatok megjelenése megelőzi a sejtek rosszindulatú elváltozásait, illetve a tünetekkel járó, előrehaladott állapotot, vizsgálatuk rendkívül hatékony módszer a megelőző rákszűrésre, vagy a betegség kiújulásának vizsgálatára.

Ultraszenzitív, vérminta alapú szűrőteszt

A ColonAiQ egy vérminta alapú genetikai szűrőteszt kolorektális rák vizsgálatára. Segítségével rendkívül nagy pontossággal és érzékenységgel következtethetünk a betegség jelenlétére, de akár már a polipokat is jelzi, melyek az évek során rosszindulatú daganattá alakulhatnak, messze túlszárnyalva a hasonló vizsgálatokat. A ColonAiQ teszt alkalmazható a kolorektális rák eltávolítása utáni kiújulás és áttét kockázatának felmérésére is.

Bővebb információ a tesztről

Ezeket írták rólunk

Olvassa el, hogy miket mondtak rólunk és szolgáltatásainkról pácienseink a Google-n és a Facebookon!

A "NYITASIKEDVEZMENY" kuponnal most 10% kedvezménnyel veheti igénybe vizsgálatainkat.

Foglaljon időpontot egyszerűen és gyorsan!

Gyakran ismételt kérdések

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a vizsgálatunk az ország minden pontjáról elérhető legyen, mégpedig könnyen és gördülékenyen. Amennyiben mintavételi pontunk távol esik lakóhelyétől, a mintavétel alábbi partnereinknél is elérhető – bízunk benne, hogy talál az ön számára egyszerűen és gyorsan megközelíthető vérvételi pontot! Ha nem hozzánk érkezne mintavételre, időpontot partnereink alább linkelt oldalain tud foglalni.