Vizsgálat leírás

ColonAiQ – Vastag- és végbélrák szűrés

Innovatív, vérminta alapú szűrőteszt – a vastag- és végbélrák megelőzésének kulcsa. Jelentkezzen érzékeny vizsgálatunkra még ma!

Vérvétel várakozás és beutaló nélkül

Az előzetes online időpontfoglalásnak köszönhetően akár már másnap megtörténhet a mintavétel, sorban állás nélkül.

Eredmény akár néhány napon belül

A mintákat a legkorszerűbb diagnosztikai módszerekkel analizáljuk, az eredményeket pedig akár 5 munkanapon belül továbbítjuk az Ön által megadott e-mail címre.

Élen járunk a megelőző diagnosztikában

Molekuláris genetikai vizsgálataink széles palettája rengeteg betegséghajlamról, betegségmegelőző állapotról és érzékenységről nyújt megbízható információt.

A kolorektális rák, tehát a vastag- és végbél daganatos megbetegedése a leggyakoribb daganattípusok közé tartozik, itthon évente megközelítőleg 9000 beteget diagnosztizálnak, halálozási rátája pedig kiemelkedően magas. A korai stádiumban felismert betegség viszont nagy arányban gyógyítható! A kolorektális rák a legtöbb esetben jóindulatú polipokból alakul ki körülbelül 5-10 év alatt. Ezek az elváltozások még nem okoznak tüneteket, ám érzékeny szűrővizsgálattal már ezek is kimutathatóak. Ultraszenzitív szűrőtesztünk, a ColonAiQ egyszerű vérmintából jelzi a betegséget, illetve az azt megelőző, kóros állapotot.

Ne várja meg a tünetek megjelenését, kérjen időpontot még ma!

Kiknek és mikor ajánlott a ColonAiQ laborvizsgálat elvégzése?

A kolorektális rákszűrés rendszeres elvégzése 50 (bizonyos esetekben 40) éves kor felett mindenkinek ajánlott. Különösen igaz ez krónikus betegségek és hajlamosító életmód mellett, illetve akkor, ha a családban már előfordult ez a betegség. Kialakulásának esélyét növeli többek közt a mozgásszegény életmód, tartósítószerekben és vörös húsokban gazdag táplálkozás, dohányzás, alkoholfogyasztás, illetve a genetikai hajlam, melyre családon belüli halmozódás utalhat. Az egyetlen hatékonymód a megelőzésre a rendszeres szűrővizsgálat. A betegség gyógyíthatóságát a daganat kiterjedtsége határozza meg: kezdeti stádiumban ez akár 90%, távoli áttét esetében viszont csupán 10-20%.

A ColonAiQ teszt alapjai

A ColonAiQ egy véralapú multigén-metilációs teszt. A vastag- és végbélrákkal kapcsolatba hozható négy gén öt régiójának biokémiai módosulását, úgynevezett metilációját vizsgálja vérmintából kivont, keringő DNS-en.

Szervezetünk metiláció segítségével képes ki- és bekapcsolni bizonyos géneket. Daganatos megbetegedés esetén ezek a folyamatok kóros jelleget öltenek. Mivel a kóros metilációs mintázatok megjelenése megelőzi a sejtek rosszindulatú elváltozásait, illetve a tünetekkel járó, előrehaladott állapotot, vizsgálatuk rendkívül hatékony módszer a megelőző rákszűrésre, vagy a betegség kiújulásának vizsgálatára.

Ultraszenzitív, vérminta alapú szűrőteszt

A ColonAiQ egy vérminta alapú szűrőteszt kolorektális rák vizsgálatára. Segítségével rendkívül nagy pontossággal és érzékenységgel következtethetünk a betegség jelenlétére, de akár már a polipokat is jelzi, melyek az évek során rosszindulatú daganattá alakulhatnak, messze túlszárnyalva a hasonló vizsgálatokat. A ColonAiQ teszt alkalmazható a kolorektális rák eltávolítása utáni kiújulás és áttét kockázatának felmérésére is.

Bővebb információ a tesztről

Foglaljon időpontot egyszerűen és gyorsan!

Hívjon minket a +36306987212-s telefonszámon vagy kérjen visszahívást a lenti űrlap segítségével, és munkatársunk 1 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

Adatvédelmi irányelvek

7 + 4 =

Mintavételi pontunk címe: 1094 Budapest, IX. kerület, Mihálkovics utca 10.

Partnereink vidéki mintavételi pontjaihoz kérjük, görgessen le!

További ColonAiQ mintavételi pontok országszerte partnereinknél

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a vizsgálatunk az ország minden pontjáról elérhető legyen, mégpedig könnyen és gördülékenyen. Amennyiben mintavételi pontunk távol esik lakóhelyétől, a mintavétel alábbi partnereinknél is elérhető – bízunk benne, hogy talál az ön számára egyszerűen és gyorsan megközelíthető vérvételi pontot! Ha nem hozzánk érkezne mintavételre, időpontot partnereink alább linkelt oldalain tud foglalni. Az árak partnerenként eltérőek lehetnek. Részletekért érdeklődjön az Ön által választott szolgáltató elérhetőségein!

További budapesti ColonAiQ mintavételi pontok partnereinknél

Az árak partnerenként eltérőek lehetnek. Részletekért érdeklődjön az Ön által választott szolgáltató elérhetőségein!

Gyakran ismételt kérdések

Ezeket írták rólunk

Olvassa el, hogy miket mondtak rólunk és szolgáltatásainkról pácienseink a Google-n és a Facebookon!